WINTER NEWS & CALENDAR

Hi! This time I’ll write my update in English, because the links I’d like to refer to are in English – and German.

The German translation of my book of poetry STIRB, LÜGE, STIRB has received two very positive reviews so far. The first one, in Fixpoetry,  is called “Schnee-fucking-wittchen”, and the reviewer, Jonis Hartmann, calls the book “einer sowohl wichtigen als auch qualitativ herausragenden Veröffentlichung” – a both important and qualitatively excellent publication — read more here (if you understand German): https://www.fixpoetry.com/feuilleton/kritik/mette-moestrup/stirb-luege-stirb The other one, written by Elke Engelhardt, called “Ein Sicherheitsnet gegen Zynismus”, writes about the intertwining of tones and levels in the book and how this creates a “a depth and an incomparable undertow”: “Es ist gerade dieses Nebeneinander von surrealen, überzogenen, performativen und sehr leisen, sanften Tönen, das die Tiefe und den unvergleichlichen Sog von Mette Moestrups Gedichten ausmacht.” Read more here: http://www.signaturen-magazin.de/mette-moestrup–stirb,-luege,-stirb.html

My interview with the American poet & icon Eileen Myles is on Louisiana Chanel now! My first question to her was: “What is more political – presidents or pussy?” Guess what they answered (Myles prefers to be called they, not she). You can watch the interview here: http://channel.louisiana.dk/video/eileen-myles-poem-says-i-want

And now something in Danish – about The Library of my Dreams – MIT DRØMMEBIBLIOTEK – an experiment with curating books at Herlev Library.

MIT DRØMMEBIBLIOTEK på Herlev Bibliotek er åbent i december frem til jul – og man kan bestille en rundvisning ved litteraturformidler Nanna Damsgaard-Larsen på email nadl@herlevbibliotek.dk. Nanna har også skrevet en artikel om projektet i Bibforum, som kan læses her: https://issuu.com/gentoftebibliotekerne/docs/bib-forum_2017-4_til_web/1?ff=true&e=1088491%2F5588794

KALENDER 2018

3.-5.1: Huskunstner på Roskilde Gymnasium med projektet FORKERTE FØLELSER

19. el. 20. 1: Performance med den audiovisuelle digter Qi Tan fra Bejing på galleri METER i København, mere information følger

22. -23. 2: Gæstelærer på Skrivekunstakademiet i Bergen, Norge

26.2.-9.3. Gæstelærer på Forfatterskolen i Bø, Norge

11.3. Børnebogsarrangement på Helsingør Bibliotek. Kl. 14. Mere info følger.

21.3. Internationella poesidagen i Helsingborg, jeg skal læse op.

9.-12.4. MÅSKE gæstelærer på Århus Byhøjskole (der søges penge)

19.4. MÅSKE Litterære Lounge i Hillerød (der søges penge)

April-maj: SHE’S A SHOW udstilles på Gladsaxe bibliotek

6.5. Kulturhuset, Skanderborg

29.5.-3.6. Lillehammer Poesifestival

7.6.-8.6. BEBOP, Black Europe Body Politics, Berlin.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.