AARESTRUP-MEDALJEN

Hej igen!

Jeg håber, I nyder sommeren! Her er en lille opdatering fra mig med nyheder og opdateret kalender. Siden sidst er der sket det, at jeg har fået intet mindre end AARESTRUP-MEDALJEN, som blev overrakt til Blixenprisen d. 25. maj, en fest for litteratur med mange prisuddelinger. Her er et foto fra festen – i den ene hånd holder jeg den MEDALJE, som man rent faktisk får – der var nogen, der fortalte mig, at den er messing overbetrukket med guld. I al fald er den tung, og på den ene side er et relief af Aarestrup, på det andet en panfløjtespillende Pan. I den anden hånd holder jeg den lille vase, alle prismodtagere fik, formentlig i stedet for blomster, der er et billede af Blixen på vasen.

Prisen gives kun til digtere (og det er en meget imponerende række af digtere, som har fået prisen, flot selskab at være i!)og uddeles af Dansk Forfatterforening. 1000 tak! Både for de 40.000 kr., som følger med prisen, og for  medaljen, som ligger og funkler i mit hjemmekontor, hvor jeg sidder og skriver på min digtsamling – hvilket jer, der følger med her jo udmærket godt ved. Det tager tid at skrive digte, og meget af den tid sidder man alene og bliver euforisk og rådvild og  lykkelig og tvivlende og alt mulig midt i mellem, og derfor er det bare så skønt, når arbejdet anerkendes.

I skrivende stund er jeg lige kommet hjem fra en rigtig fin aften på Krogerup Højskole, hvor jeg fortalte om mit eget forfatterskab og min oversættelse af Eileen Myles. Dét var sommerens sidste job for mit vedkommende – jeg har virkelig også rejst meget rundt. Jeg var eksaminator på forfatterskolen Litterär Gestaltning i Göteborg i slutningen af maj og tog direkte videre derfra til Norsk Litteraturfestival i Lillehammer. Dér var jeg i paneldebatter om feminisme i litteraturen og #meetoo-debatten og læste op fra Omina sammen med Naja Marie Aidt.

Fra #meetoo-debatten kom der et par artikler i det norske Dagbladet:

https://www.dagbladet.no/kultur/hvor-blir-det-av-mennene-i-samtalen-om-metoo/69857259

https://www.dagbladet.no/kultur/dansk-backlash—metoo-kalles-heksejakt-pa-menn/69853732

Derefter var jeg to gange i Berlin, senest – d. 21. juni – til oplæsning på Haus für Poesie, hvor jeg læste op m. Olga Ravn og Pia Tafdrup. Se mere inde på Haus für Poesie’s facebookside.https://www.facebook.com/pg/HausfurPoesie/photos/?tab=album&album_id=1983925345015532

Så NU skal der KUN skrives. Og ferieres lidt.

Her er en opdateret kalender for 2018:

24.7.- 1.8. skriveophold i Spanien

7.9. Læser op til Molly Balsbys reception.

9.9. Foredrag om nordisk poesi i Dansk Forfatterforening.

12.9. Forfatternes Litteraturhistorie, Dansk Forfatterforening.

17.9. Golden Days, Hovedbiblioteket, Klassikerdagen, fokus på Blicher. 17-18.30.

22.9.-21. 12. SHE’S A SHOW udstiller videoer på Kristiansands Bibliotek, Norge

23.9.-30.9. Skriveophold på Klitgården, Skagen.

2.10. Deltager i arr. for kunstnere m.v. om klima og miljø på Naturhistorisk Museum, København

4.10. Foredrag til Dansklærerforeningens årsmøde sammen med Shadi Angelina Bazeghi. Roskilde. Lukket arr.

8., 9., 11. 10. Undervisning på Borups Højskole, Kbh.

15.-21.10. (cirka) inspirationsrejse til Island.

25.-27. 10. Lyd + Litteratur Festival, Århus. Mere info følger.

29.10.-2.11. Hellig skrive-uge 🙂

8.11. Digtoplæsning i Oslo på Litteraturhuset.

December: Redaktionsarbejde – mere info følger

13. 12. Oplæsning i Hamburg.

2019

24.1.. Foredrag om Sylvia Plath’s Glasklokken, Frederiksberg, Kbh.https://www.sankt-markus.dk/page/2568/litteraturaftener

16.2. Premiere på FRIT FLET som musikteater http://www.sort-hvid.dk/projekt/frit-flet/

18.2. + 25.2. Underviser på Forfatterskolen for Børnelitteratur i København.

I foråret skal jeg også undervise på Forfatterstudiet i Bø, Telemarken, Norge.

 

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.